سیستم امنیتی

عملکرد اسپلیتر دوربین مداربسته

همانطور که می دانیم دوربین مداربسته، برای اینکه بتوانند تصاویر محیط پیرامون را ارائه کند، نیازمند تجهیزاتی است که برخی از آن ها ضروری و برخی نیز غیر ضروری هستند. تجهیزات ضروری عبارتند از : دستگاه ذخیره ساز، کابل های کواکسیال و شبکه، آداپتور، هارد، سوکت ها، داکت ها، مانیتور، کابل های HDMI و VGA و … . یکی از تجهیزات غیر ضروری اسپلیتر دوربین مداربسته که متناسب با شرایط پروژه و قابلیت های مد نظر کاربران، مورد استفاده قرار می گیرد.در این مقاله به معرفی و کاربرد اسپلیتر دوربین مداربسته می پردازیم.

 

 

 

اسپلیتر دوربین مداربسته چیست ؟

Splitter، در فرهنگ لغت به معنی” جدا کننده” است و به دستگاهی گفته می شود که دو یا چند چیز را از هم جدا می کند. مفهوم اسپلیتر برای اولین بار در سال 1996 توسط Vic Charlton ارائه شد و اسپلیتر یا میکروفیلتر یک فیلتر low-pass (پایین گذر ) آنالوگ است و بین دستگاه های آنالوگ (مثل تلفن ها و مودم های آنالوگ) و یک خط تلفن قدیمی (POTS) نصب می گردد. در سیستم های مداربسته و نظارت تصویری نیز اسپلیتر دوربین مداربسته، پر کاربرد است. اسپلیترها دستگاه هایی Passive هستند که نیازی به منبع تغذیه ندارند.

به صورت کلی، دو فیلتر وجود دارند که عبارتند از فیلتر بالاگذر و پایین گذر. فیلتر بالاگذر، فرکانس های بالا را عبور داده و فرکانس های پایین را مسدود می کند، در مقابل نیز،  فیلتر پایین گذر فرکانس های پایین را عبور داده و اجازه عبور فرکانس های بالا را نمی دهد. می توان گفت اسپلیتر مانع از بروز تداخل ما بین این دستگاه ها با خط دیجیتال (DSL) که به همان خط متصل است، می شود.

یکی از مشکلاتی که با راه اندازی اینترنت پرسرعت به وجود می‌ آید پارازیتی می باشد که روی خط تلفن ایجاد می‌شود. این پارازیت یا همان نویز باعث خواهد شد تا در هنگام مکالمه صدای واضحی دریافت نشود و در شبکه اختلال ایجاد شود. بنابراین بهتر است در کنار خرید یک مودم، باید دستگاه کوچک دیگری را به نام اسپلیتر که البته قیمت چندانی هم ندارد، تهیه نمایید تا این اختلال ایجاد نشود.

 

کاربرد اسپلیتر دوربین مداربسته

  • استفاده در سیستم آتن مرکزی

یکی از کاربرد های اسپلیتر دوربین مداربسته، به هنگام نصب و اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی است. روش کار سیستم آنتن مرکزی بسیار ساده است و در ساده ترین حالت از یک آنتن، یک تقویت کننده و یک یا چند اسپلیتر یا تقسیم کننده تشکیل شده است. هر یک از این تجهیزات وظیفه خاص خود را دارند. آنتن وظیفه دریافت سیگنال های تلویزیونی را برعهده دارد، تقویت کننده نیز خروجی آنتن را تقویت می کند تا پس از تقسیم سیگنال ها دچار افت نشوند. وظیفه اسپلیتر یا تقسیم کننده هم تقسیم کردن مساوی سیگنال ورودی بین خروجی هاست. استفاده از آنتن مرکزی در نصب دوربین مداربسته، دارای مزایا و معایبی است که در ادامه آن ها را شرح خواهیم داد :

مزایا

  • سادگی:  با استفاده از آنتن مرکزی مشاهده تصاویر برای افرادی که هیچ اطلاعات فنی یا کامپیوتری ندارند به راحتی قابل انجام خواهد بود.
  • هزینه پایین:  هزینه اتصال دوربین به سیستم آنتن مرکزی بسیار ناچیز و در حد خرید یک مدولاتور و تنظیم آن خواهد بود.

معایب

  • عدم امکان بازپخش تصاویر:  متاسفانه با اتصال سیستم مداربسته به آنتن مرکزی امکان بازبینی تصاویر یا دسترسی به منوهای دستگاه در محل نمایش آن ها، وجود نخواهد داشت.
  • رزولوشن پایین:  با توجه به انتقال تصاویر دوربین ها به صورت PAL رزولوشن تصویر دوربین ها به شدت در محل نمایش کاهش خواهد یافت.

 

  • استفاده از اسپلیتر دوربین مداربسته به عنوان POE Splitter

یکی دیگر از کاربردهای اسپلیتر دوربین مداربسته، کاربرد POE Splitter  است. این دستگاه در سیستم مداربسته تحت شبکه (IP) به کار می رود و استفاده از این دستگاه کوچک می تواند کمک زیادی به فرایند نصب و پیاده سازی سامانه مداربسته تحت شبکه نماید.

 

 

POE  ، مخفف عبارت Power Over Ethernet و به معنی تغذیه توسط کابل شبکه می باشد، اما برخی از دوربین های مداربسته تحت شبکه موجود در بازار فاقد قابلیت تغذیه به صورت POE می باشند و برای تامین برق آن ها باید از آداپتور و کابل برق جداگانه استفاده شود. دستگاه POE Splitter می تواند مشکل این دوربین ها را حل نماید.

POE Splitter، (اسپلیتر دوربین مداربسته) دستگاه کوچکی می باشد که قابلیت جداسازی برق و سیگنال دیتا را از کابل شبکه دارا می باشد. با استفاده از این دستگاه کوچک می توان قابلیت تغذیه به صورت POE را به دوربین مداربسته فاقد این قابلیت اضافه نمود. این دستگاه کوچک در محل نصب دوربین مداربسته به کابل شبکه که از سوئیچ پورت POE می آید متصل شده و پس از جدا سازی برق و دیتا در خروجی به پورت برق و Lan دوربین مداربسته متصل می شود.

استفاده از POE Splitter (اسپلیتر دوربین مداربسته) نیاز شما را به کابل کشی جداگانه برای هر دوربین از بین می برد و با اضافه نمودن قابلیت POE به دوربین مداربسته فاقد این ویژگی، به شما امکان طراحی سامانه مداربسته به شکل POE را می دهد. این دستگاه ها با کیفیت ها و پورت خروجی برق با اندازه های متفاوت در بازار موجود و قابل تهیه می باشد.

 

کلام آخر در خصوص عملکرد اسپلیتر دوربین مداربسته

همانطور که عملکرد اسپلیتر دوربین مداربسته، مورد بحث و بررسی قرار داریم، این وسیله از تجهیزات اصلی سیستم مداربسته محسوب نمی شود اما می تواند موجب کاهش هزینه های نصب، تسریع در فرآیند نصب و مانع از خرید مجدد دوربین مداربسته تحت شبکه POE شود اما معایب خاص خود را دارد و توصیه می گردد که در صورت نیاز و ضرورت استفاده از اسپلیتر دوربین مداربسته، استانداردهای لازم نصب به درستی اجرا شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *